Ce sa NU faci cand cumperi un scaun auto pentru copii

Pentru ca stim ca v-ati documentat suficient despre criteriile de alegere a unui scaun auto pentru copii (daca mai este nevoie, gasiti informatii si aici), va spunem acum ce sa nu faceti atunci cand mergeti la cumparaturi.

Nu cumparati scaune auto de la firme necunoscute

In cazul scaunelor auto, brandul garanteaza calitatea. Un articol de la un producator cunoscut inseamna cercetare, teste de siguranta si materiale de calitate. Pe scurt, siguranta copilului. Scaunele fabricate de firme care nu sunt specializate in acest domeniu ar putea sa nu ofere celui mic o pozitie confortabila la drum. Sa contina materiale daunatoare. Sau sa nu fi trecut prin testari pentru a vedea cum se comporta in caz de accident. Este adevarat ca si diferenta de pret este considerabila. Dar ajungem astfel la urmatoarea recomandare.

Nu faceti economie (prea mare)

Scaunele auto costa. Este clar ca nu sunt cele mai ieftine articole de pe lista de cumparaturi a parintilor. Insa merita, pentru ca ofera protectie pasagerului. Chiar daca nu vorbim despre accidente, ganditi-va cat de des mergeti cu masina la piata, in parc, la doctor. In tot acest timp, copilul are nevoie de o pozitie comoda si de materiale care sa nu il irite. Scaunele auto bune fac si parintilor viata mai usoara. Se monteaza simplu si sigur. Sunt mai usor de gestionat atunci cand pozitionati copilul in scaun sau il ajutati sa coboare. Si, mai mult decat atat, va ofera liniste pentru ca stiti ca cel mic calatoreste in siguranta.

Nu cumparati de pe site-uri straine

Stim ca sunt o multime de site-uri straine care par sa ofere produse originale la preturi mult mai mici, dar exista sansa sa regretati achizitia. In primul rand, articolul ar putea fi contrafacut. Si chiar daca este original, cel mai probabil garantia oferita nu se aplica si pentru Romania. Daca scaunul nu vi se potriveste sau este livrat cu un defect, va fi dificil sa il returnati si sa va recuperati banii.

Nu luati un scaun auto second-hand

Este tentant sa cumperi un scaun auto bun la jumatate de pret, dar aceasta reducere vine la pachet cu o serie de riscuri. Nu cunoasteti istoricul produsului, cum a fost intretinut, daca are componente schimbate sau, si mai grav, daca a fost implicat in vreun accident. Exceptie fac lucrurile provenite de la rude sau prieteni, despre care stiti sigur ca sunt in stare perfecta de functionare.

Nu cumparati un model care a fost rechemat

Un produs rechemat este cel asupra caruia s-au descoperit defecte sau probleme dupa ce a fost pus in vanzare. Poate fi vorba despre mobila, masini, biscuiti, detergenti sau aproape orice altceva. Inclusiv scaune auto. Asta inseamna ca ceva nu a functionat bine in procesul de productie sau distributie, iar rezultatul este un articol cu potential periculos. Inainte sa cumparati un produs, verificati daca acesta nu este pe lista obiectelor rechemate. Unii producatori ofera optiunea inregistrarii produsului pe site. Astfel ca veti fi alertati in cazul in care se descopera ulterior nereguli.

Nu cumparati fara sa testati

Majoritatea producatorilor pun la dispozitie o lista cu masinile compatibile pentru fiecare model de scaun auto. Nu ar strica insa sa testati dispozitivul in propriul autoturism inainte de a-l cumpara. Asa vedeti nu doar daca se poate monta, dar si cat de usor este pentru voi sa-l manevrati. Ar putea chiar si micul pasager sa verifice daca sta confortabil.