Cat de important este sa mentii scaunul auto curat?

Stiati ca scaunul auto pentru copii are mai multi germeni si mai multe bacterii decat o toaleta?
Sigur nu va ganditi la germenii si bacteriile de pe scaunul auto al copiilor vostri atunci cand porniti la drum. Nu va face griji…nu sunteti singurii!
Un studiu surprinzator realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Birmingham si publicat de DailyMail arata ca scaunele de masina au de doua ori mai multi germeni decat o toaleta normala. Mostrele au fost prelevate din 20 de autoturisme si case. Pe scaunele auto pentru copii s-au descoperit aproximativ 100 de specii de bacterii si fungi potential patogene, inclusiv E.Coli si Salmonela, iar pe capacul toaletei doar 50 de specii.
Desi nu este indicat, copiii mananca frecvent in carucioare sau scaune auto, iar mancarea reprezinta un suport nutritiv pentru inmultirea tuturor speciilor de microbi si paraziti.
Chiar daca par curate, carucioarele si scaunele de masina trebuie curatate periodic, pentru ca tesatura poate fi plina cu praf si alte elemente daunatoare, cum ar fi acarienii, sursa de alergie pentru micuti.
Dupa cum a raportat Maxi-Cosi, majoritatea parintilor spala rar scaunele auto pentru copii – “scaunele auto sunt intr-adevar curatate doar cand sunt vizibil murdare si de obicei, dupa un “accident” (laptele varsat, voma, pipi, fructele zdrobite, etc), sau cand copilul se imbolnaveste”.
Daca vrei sa cureti acasa scaunele auto sau carucioarele, descoperi destul de repede ca poate fi o corvoada – husele sunt greu de indepartat, copertinele au insertii metalice dificil de manevrat, husele bagate in masina de spalat se pot decolora sau pot intra la apa…
Odata spalate in cada aceste echipamente se usuca greu, buretele poate ramane umed la interior iar acest lucru poate duce la aparitia mucegaiului…
Ca sa nu mai vorbim de siguranta: curatarea inadecvata poate reduce tocmai din caracteristicile care asigura siguranta copilului – centurile pot sa isi piarda din rezistenta si elasticitate. Cataramele, daca nu sunt curatate, pot deveni dificil de deschis in caz de urgenta.
Nu uita ca, pentru sanatatea , confortul si siguranta celui mic, scaunul auto are nevoie de o curatare periodica.
Recomandarea noastra este sa efectuati o curatare profunda a echipamentelor cel putin o data la 3 luni.
Daca procesul vi se pare prea complicat sau time consuming, puteti apela la serviciile de curatare oferite de BebeVoiajor.