Siguranta in trafic. Cum sa conduci mai prudent?
Desi era tehnologiei a adus noi preocupari legate de distragerea atentiei la volan, ea a oferit si cateva solutii! Daca esti distras la volan, exista instrumente si metode care te ajuta sa ramai concentrat la drum si sa fii in siguranta atat tu, cat si familia ta.

Aplicatiile de genul Drive Mode
Punerea deoparte a telefoanelor noastre ar opri multe accidente de conducere. Dar, daca totusi mergi intr-o locatie noua si ai nevoie de telefon pentru navigatie sau in alte scopuri, telefonul va fi o tentatie! Asadar, magazinul de aplicatii este plin de aplicatii care te ajuta sa opriti distractiile inutile.

Aplicatia Safe2Save te incurajeaza sa conduci fara sa folosesti telefonul, iar atunci cand o faci, te recompenseaza cu puncte.
DriveMode detecteaza cand conduci si reduce automat la tacere toate notificarile. De asemenea, iti trimite raspunsuri automate, spunandu-le celor dragi ca esti la volan daca te suna. Aceste aplicatii sunt instrumentul perfect de responsabilizare pentru a conduce in siguranta.

Modul Nu deranjati
Telefonul tau are un mod "Nu deranjati" foarte util. Cat timp aceasta functie este activata, nu vei primi nici o notificare. Poti chiar sa-ti setezi telefonul sa trimita raspunsuri automate pentru a-ti anunta prietenii si familia ca nu poti raspunde in timp ce conduci. De obicei, in timp ce ai activata aceasta functie, Siri sau Google Assistant va prelua comenzile vocale! Asadar, daca ai neaparat nevoie sa schimbi melodia sau sa adaugi o oprire pe traseu, opteaza pentru aceasta optiune pentru a evita sa iti iei mainile si ochii de pe volan.

Modul auto pentru muzica si navigatie
Accidentele implica toate tipurile de distragere a atentiei la volan, nu doar trimiterea de mesaje! Din fericire, multe aplicatii de pe telefon, cum ar fi Navigation si Spotify, au deja incorporat "Car Mode". Acest lucru iti permite sa controlezi aceste aplicatii prin comenzi vocale, astfel incat sa nu iti iei ochii de la drum si sa iti tii mainile pe volan.

Asistenti virtuali activati vocal
Asa cum am mentionat, modul "Nu deranjati" de pe multe vehicule este prevazut cu un asistent virtual care ne ajuta sa gestionam navigatia sau muzica in mod hands-free. Uneori, insa, asistentii virtuali care vin cu telefoanele nu pot indeplini toate functiile. Asadar, apeleaza la un asistent virtual complet, cum ar fi Amazon Echo Auto sau Anker ROAV Bolt (pentru Google), pentru a ramane mai conectat si in acelasi timp concentrat!

Stabileste totul inainte de a porni la drum
Seteaza aerul conditionat, lista de redare a muzicii, navigatia si orice altceva de care ai nevoie INAINTE de a pleca. Asigura-te ca micutii au jucarii sigure pentru scaunul auto si articole de confort pregatite si la indemana. Cand ai pornit la drum, nu schimba melodia, nu te juca cu aplicatia GPS si fii prezent la drum.

Multe accidente de masina se intampla atunci cand facem lucruri simple, fara importanta, fara sa ne uitam la drum. Iti poti imagina un pasager din masina ta ranit sau chiar mai rau, pentru ca ai pus mana pe ochelarii de soare? Nu merita niciodata riscul. Daca trebuie sa faci ceva, opreste mai intai intr-un loc sigur.


Pastreaza toata lumea in siguranta cu centura de siguranta
Pasagerii si , inclusiv animalele de companie, sunt nesiguri din MULTE motive. In primul rand, ei ne distrag atentia. Si daca asta nu era de ajuns, ei se pun si pe ei insisi si pe toti cei din jurul lor in pericol in caz de accident. Asigura-te ca toata lumea are centura pusa si este in siguranta in scaunul lor, inclusiv membrii blanosi ai familiei tale.

Nu te urca la volan daca esti prea obosit
A conduce in siguranta inseamna ca esti alert. Si nu poti sa fii alert daca esti prea obosit. Stim ca privarea de somn cu un nou-nascut este reala si ca ai intalniri de facut, dar nu merita NICIODATA riscul. Daca esti prea obosit, NU CONDUCE. Este la fel de periculos precum condusul in stare de ebrietate.

In schimb, cere-i unui prieten sau unui membru al familiei sa te conduca la destinatie. Ia in considerare posibilitatea de a chema un taxi sau de a folosi transportul public. Sau, pur si simplu suna si reprogrameaza. Nimic nu merita un astfel de risc!

Nu te grabi
Acea deplasare grabita spre scoala dupa un inceput de dimineata tarziu poate fi foarte riscanta. Atunci cand simti un astfel de stres si incerci sa te misti repede, este usor sa faci o greseala. Incetineste si ramai concentrat. Lumea nu se va sfarsi daca copilul tau ajunge la scoala putin mai tarziu sau daca nu ai timp sa iti iei o cafea inainte de serviciu. (Serios, vei supravietui! Nu te grabi si vei ajunge in siguranta acolo unde trebuie sa fii.

In timp ce aplicatiile si telefoanele sunt excelente pentru a te responsabiliza in ceea ce priveste condusul in siguranta, cu totii trebuie sa luam masuri constiente pentru a preveni distragerea atentiei. Crearea unor obiceiuri mai bune si stabilirea unor limite stricte pentru tine si pasagerii tai, te vor ajuta sa te concentrezi si sa calatoritii in siguranta.