Sistemele modulare si beneficiul acestora

In momentul actual, pe piata scaunelor auto au devenit foarte populare sistemele modulare. Ce este un sistem modular? Acesta este compus dintr-o baza isofix, o scoica sau un scaun auto. Recent, ca si inovatie in domeniul sigurantei auto, au fost introduse si landourile auto.

Baza isofix – se monteaza in orice masina care dispune de sistemul isofix. Nu mai este necesara o asigurare in plus (de ex: cu centura masinii). In general, Isofixul este reglabil pe mai multe pozitii pentru o potrivire ideala in orice autovehicul.

Baza isofix este rotativa: pentru scoica se roteste 90 de grade, iar pentru scaun auto aceasta se roteste 360 de grade.

De obicei, pe baza isofix a unui producator nu se poate instala alta scoica/scaun de la alt producator. Exista totusi cateva exceptii, de aceea e bine sa apelati la specialistii care cunosc produsele din aceasta nisa si care lucreaza zilnic cu produsele.

Scoica auto – se instaleaza pe baza isofix facand un singur click si exista indicatori de culoare care. daca sunt verzi, inseamna ca scoica este instalata corect. Daca indicatorii sunt rosii, trebuie revizuit procesul pentru ca s-a omis ceva undeva si atunci scoica nu este instalata corespunzator. Niciodata sa nu porniti la drum daca toti indicatorii nu sunt de culoare verde!

Scoica se instaleaza intotdeauna cu spatele la sensul de mers. Baza isofix nu va permite un alt mod de orientare a scoicii.

Scaun auto – se instaleaza pe baza isofix dupa ce s-a detasat scoica auto și atunci cand este timpul sa treceti deja la scaunel auto si bebelusul este mai mare. Acestea se pot folosi pana in jurul varstei de 4 ani, pana cand micutii ating inaltimea de 105 centimetri. Datorita functiei de rotire 360 de grade. scaunul se poate orienta atat in directia opusa a sensul de mers cat si in directia sensului de mers.landou auto certificat R129

Landoul auto – este un ultim model de scaun auto, inovativ, pe care putini producatori il au. Acest landou este testat conform ultimelor normative in vigoare la nivelul Uniunii Europene. In general, astfel de landouri îndeplinesc cerintele standardului de siguranta R129, ceea ce înseamna ca asigura cea mai buna protectie pentru zona capului si gatului, avand si testare standard suplimentara la impactul lateral. Se poate folosi pana la 9 kilograme si dispune de sistemul propriu de centuri.

Modele de sisteme modulare actuale pe piata:

  • Sistemul modular Axkid Modukid

  • Sitemul modular BeSafe iZi Family

  • Sistemul modular Britax-Romer iSENSE

  • Sistemul modular Cybex Z-Line

  • Sistemul modular Joie Encore

  • Sistemul modular Maxi Cosi Family set

  • Sistemul modular Nuna Next

Beneficii sisteme modulare:

  • Siguranta: se indeplinesc toate standardele inalte de siguranta la nivelul Uniunii Europene

  • Economic: sunt 3 produse intr-unul singur iar in acest mod se reduc si cheltuielile si spatiul de depozitare

  • Flexibilitate: sistemul modular se poate muta usor dintr-o masina in alta si este compatibil cu orice masina care dispune de sistemul isofix

  • Practicitate: se apreciaza tramsferul dintre partile componente ‘printr-un singur click’

  • Comfort: copilul va sta confortabil si va avea un somn placut in orice componenta a sistemului modular