Siguranta micutilor in masina a fost o prioritate la Baby Boom SHOW - martie 2023

La inceputul lunii martie a avut loc la Romexpo evenimentul Baby Boom SHOW, cel mai mare targ cu produse pentru mamici, bebelusii si copii. Pe langa varietatea de standuri cu produse pentru bebelusi si copii de la numerosi producatori, evenimentul a oferit parintilor si posibilitatea de a participa la cursuri sau conferinte pe diverse topicuri, astfel incat acestia sa primeasca informatii corecte cu privire la ingrijrea si cresterea micutilor lor.


Unul din topicurile cele mai abordate la aceasta editie a fost siguranta micutilor in masina, lucru care ne bucura extrem de mult. In vederea educarii si informarii corecte a parintilor, am participat alaturi de partenerii nostri de la Copil Iubit la Bord la conferinta “Aplicatia care poate salva vieti - cum sa alegi corect scaunul auto, demonstratii + Q&A”. Este vorba despre Child Car Safety App, o aplicatie mobila care imbunatateste modul in care parintii pot asigura siguranta copiilor lor in timpul transportului cu masina. Odata ce ai instalat aplicatia, poti primi recomandari personalizate pentru scaunul potrivit, poti verifica conformitatea si validitatea scaunului sau poti chiar sa imparti contul cu familia pentru a avea mereu la indemana informatii valoroase si pentru a primi sfaturi importante pentru siguranta micutilor in masina.

CSS App este aplicația care are potentialul de a salva vieti. De ce? Pentru ca te anunta atunci cand scaunul copilului tau nu mai este potrivit, pentru ca te anunta inainte de a expira scaunul, pentru ca te tine la curent cu prevederile legislative din Romania si din Europa. 

In cadrul conferintei s-a discutat despre beneficiile aplicatiei, despre statistici ingrijoratoare referitoare la numarul de accidente rutiere din Romania si despre contextul in care s-a ajuns la crearea acestei aplicatii, insa s-au facut si demonstratii Live de utilizare a aplicatiei, pentru a le arata parintilor cat de eficienta si de cat de usor de utilizat este.

___________________________

Copil Iubit la Bord este prima initiativa din Romania bazata pe o abordare multisectoriala cu scopul imbunatatirii sigurantei copiilor ca pasageri ai autovehiculelor, iar municipiul Cluj-Napoca a fost oras pilot pentru acest program. Publicul tinta este reprezentat de parintii copiilor cu varsta pana in 12 ani care locuiesc in municipiul Cluj-Napoca si care se deplaseaza cu masina alaturi de copii.

Misiunea proiectului “Copil Iubit la Bord” este de a imbunatati siguranta copiilor in trafic, ca pasageri auto. Proiectul este implementat in Cluj-Napoca, avand o abordare sistemica in ceea ce priveste siguranta copiilor in trafic, implicand diferite institutii publice, educationale, non-guvernamentale si private cu rol in imbunatatirea sigurantei si sanatatii copiilor.

 

Proiectul a inceput in 2018 si este coordonat de catre Fundatia Crucea Alba, care, cu sprijinul financiar al Fondation Botnar, prin intermediul Botnar Child Road Safety Challenge, si impreuna cu Primaria Cluj-Napoca, Inspectoratul de Politie Judetean Cluj (Politia Rutiera Cluj) si Departamentul de Sanatate Publica din cadrul UBB Cluj-Napoca, deruleaza prima initiativa de acest fel in Romania.