Siguranta – o preocupare pentru parinti si copii

Transportarea in siguranta a copiilor este un aspect care ii vizeaza atat pe parinti, cat si pe copii. Chiar si micutii trebuie sa fie invatati din copilarie sa fie responsabili atunci cand circula pe strada sau in masina, alaturi de familie.

 

In vederea educarii si informarii parintilor si copiilor, am participat alaturi de partenerul Joie la evenimentul Superpietonii Gasca Zurli in Cluj-Napoca.

Micutii, alaturi de parintii lor, au avut ocazia de a se distra, dar si invata ce inseamna responsabilitatea in trafic si transportarea in siguranta. Cei prezenti au putut testa simulatorul de impact, pentru a vedea consecintele unui impact asupra scaunului auto si implicit a corpului aflat in scaun.

 

Totodata, participantii au putut afla mai multe despre aplicatia mobila ,,Child Car Safety (CCS)” inovativa, unica in Europa, conceputa sa ii ajute pe parinti sa isi asigure corect copiii in masini.

 

Puteti descarca aplicatia aici:

Android: https://bit.ly/3vlernR

iOS: https://apple.co/3Jdob9n

 

La eveniment au participat si reprezentati din cadrul Politiei Rutiere Cluj-Napoca, care i-au invatat pe micuti sa fie pietoni si pasageri responsabili.

 

Totodata, am fost parteneri in cadrul cursului de siguranta pentru parinti si copii, sustinut la Petit Bebe Iasi - Centru Acreditat de Instalare a scaunelor auto Joie si Nuna. Cei prezenti au putut invata cum se instaleaza corect scoica si scaunul auto, de la Ioana Gudea - consultant in siguranta auto (certificata Institution of Occupational Safety and Health)

 

Intotdeauna, inainte de a porni la drum, asigurati-va ca micutul este corect pozitionat in scaunul auto si desigur, puneti-va centurile de siguranta, chiar daca calatoria dureaza cateva minute.

CopiiCopil iubit la bordGasca zurliParintPietoniSiguranta