Ce nu trebuie sa ne lipseasca din masina in sezonul rece?

Scaderea temperaturii este un moment bun pentru a-ti reaproviziona masina cu articolele necesare anotimpului rece. Iarna, totul este neasteptat, de la furtuni, conditiile nefavorabile de drum si pana la trafic. De aceea, este si mai important sa fii pregatit pentru orice situatie neprevazuta care s-ar putea intampla pe drum, inclusiv sa ramai blocat pe drum sau in masina ta. Daca nu ai deja unul, poate este o idee buna sa incepi sa iti pregatesti un kit pentru vremea rece - pe care sa il ai mereu in masina, pentru siguranta ta si a familiei tale.

Care sunt lucrurile care nu trebuie sa ne lipseasca din masina, indiferent daca plecam la un drum scurt sau intr-o calatorie lunga?

Lanterna
Daca ajungi pe marginea drumului pe timp de noapte, cu siguranta vei avea nevoie de un strop de lumina. Nu doar ca probabil vei fi intr-un loc necunoscut, insa daca ramai fara benzina sau opresti motorul, se vor stinge si luminile din bord. Acest lucru va face ca schimbarea scutecelor, ora gustarilor sau imbracarea micutilor sa fie mult mai dificila. Pentru un plus de practicitate, o lanterna poate fi de mare ajutor.

Matura de zapada
Razuitoarele functioneaza foarte bine pentru a indeparta zapada de pe parbrizul masinii, insa zapada si gheata de deasupra masinii tale reprezinta si ele un mare pericol. Daca cureti doar parbrizul, atunci masina din spate isi va pierde vizibilitatea. Si imediat ce opresti la primul semafor rosu, toata zapada va cadea din nou pe parbrizul tau, iar atunci vei pierde si tu vizibilitatea.

Aceasta matura auto te poate ajuta sa indepartezi acea zapada de pe partea superioara a masinii, indiferent de inaltimea ta sau de inaltimea vehiculului. Si, ghici ce? Este, de asemenea, un razuitor!

Unealta de evacuare a masinii
Iata o alta unealta care ar trebui sa fie noul tau breloc de chei, indiferent de sezon. Aceasta unealta de evacuare de urgenta iti permite sa tai centurile de siguranta si sa spargi geamurile intr-o clipa. Daca un accident se termina cu masina ta in apa, trebuie sa te scoti pe tine si familia ta repede. In special daca este frig. Cel mai bun mod de a face acest lucru este cu aceasta unealta.

Patura
Purtarea hainelor standard de iarna in timp ce micutii calatoresc in scaunele auto este foarte periculoasa. Acest lucru este din cauza faptului ca acele straturi se comprima in caz de accident, lasand spatiu intre corpul opilului si centura de siguranta. O patura este cea mai buna alternativa. Il asezi pe micut corespunzator in scaunul auto, dupa care il poti acoperi cu o patura.

Manusi de iarna impermeabile
Daca ramai blocat, s-ar putea sa fie nevoie sa indepartezi zapada cu mainile. Nimeni nu vrea sa faca asta cu manusi care se vor uda si in care iti vor ingheta mainile. Aceste manusi impermeabile sunt practice si pot face curatarea masinii mai simpla.

Trusa de prim ajutor
Bineinteles, este necesar sa ai mereu la indemana o trusa de prim ajutor. Fiecare sezon are nevoie de o trusa buna care sa aiba bandaje, foarfece, pensete, tifon, banda adeziva, manusi si antiseptic. Aceasta trusa este o trusa perfecta de dimensiuni perfecte pentru o masina. Nu este nici prea mare si nici prea mica. In plus, vine cu o geanta de transport foarte utila!

Incarcator portabil de baterii
Daca bateria masinii tale se descarca, vei avea nevoie de un incarcator. Din pacate, acest lucru necesita in mod normal un alt vehicul si nu stii niciodata cand pot ajunge ajutoarele la tine. Cu acest incarcator acest proces va fi mult mai simplu! Pur si simplu il incarci inainte de a-l pune in masina si este gata de utilizare.

Impachetarea unei truse de urgenta nu este o paranoia sau o nebunie. De fapt, asamblarea unei truse de urgenta v-ar putea salva viata! Asigura-te ca ai la indemana articolele necesare care iti sunt de ajutor in cazul unei situatii neprevazute.

In plus, indiferent de sezon si de durata calatoriei, inainte de a porni la drum, asigura-te ca micutul tau este asezat corespunzator in masina.