Siguranta micutilor – o prioritate pentru noi

Academia Sigurantei Auto a avut deosebita placere de a participa weekend-urile acestea la doua evenimente despre siguranta micutilor. Scopul acestor demersuri a fost de a atrage atentia asupra importantei utilizarii unui scaun auto corespunzator, dar si despre importanta detinerii cunostintelor vitale in acordarea primului ajutor atat pentru bebelusi, cat si pentru copii si adulti.
Prin urmare, participantii evenimentelor au aflat informatii noi despre siguranta in toate felurile.

Cursul de prim ajutor sutinut de catre voluntarii Road Safety OSM Cluj impreuna cu Petit Bebe a fost presarat cu multe informatii utile. S-au pus multe intrebari, s-a stat la discutii, iar cursantii mai curajosi s-au incumetat sa incerce si partea practica invatata.



Importanta detinerii cunostintelor vitale in acordarea primului ajutor pentru bebelusi si copii, nu poate fi rezumata in cateva randuri. Consideram ca sunt esentiale si necesare oricarui parinte responsabil, asadar, ne bucuram sa vedem ca au fost atat de multi participanti dornici sa isi extinda cunostintele in acest domeniu atat teoretic cat si practic.

Pe de alta parte, la cel de-al doilea eveniment - Cursul pentru siguranta micutilor in masina a fost mai mult o discutie intre parinti si specialisti, prilej cu care viitorii parinti au aflat mai multe informatii utile. Suntem fericiti sa vedem ca faceti din siguranta micutilor vostri o prioritate.

Evenimentul a fost dedicat informarii si constientizarii importantei folosirii corecte a dispozitivelor de transport dedicate copiilor. A fost o discutie deschisa si interactiva, in cadrul careia s-au testat scaune si s-au prezentat mai multe detalii despre aplicatia mobila ,,Child Car Safety (CCS)” inovativa, unica in Europa, conceputa sa ii ajute pe parinti sa isi asigure corect copiii in masini.



Pentru ca siguranta copiilor in masini este un subiect extrem de important, la eveniment au participat si cms. sef Gina Pop - seful Biroului pentru Analiza si Prevenirea Criminalitatii din cadrul IPJ Cluj; lect. univ. dr. Diana Dulf - cercetator in cadrul Departamentului de Sanatate Publica de la UBB si reprezentant al proiectului ”Copil iubit la bord”; si Ioana Gudea - consultant in siguranta auto (certificata Institution of Occupational Safety and Health).

Prin intermediul acestor actiuni, Academia Sigurantei Auro, alaturi de partenerii sai si-au propus sa informeze si sa educe cat mai mult publicul clujean cu privire la siguranta micutilor si la cum pot fi acestia protejati in trafic.