Live Event la Baby Boom SHOW: Aplicatia care poate salva vieti - cum sa alegi corect scaunul auto, demonstratii + Q&A

Pe 4 martie, de la ora 16:00, suntem pe LIVE Stage și discutăm despre importanța folosirii scaunelor auto pentru copii, încă din primele zile de viață. Vin alături de noi Diana Dulf, cercetător la Universitatea Babeș Bolyai, Ana Măiță, purtatorul de cuvânt al proiectului Copil Iubit la Bord și comisar șef Gina Pop, șeful Biroului de Prevenire a Criminalității de la IPJ Cluj.

Veți avea ocazia astfel să cunoașteți o parte din echipa care a implementat programul de educație și siguranță rutieră pentru cei mici, Copil Iubit la Bord, și care a adus în peisajul IT românesc o inovație extrem de importantă: o aplicație care are o funcție pe cât de unică, pe atât de utilă și care are potențialul de a salva vieți: verificarea scaunelor auto pentru copii prin scanarea etichetei și alegerea sistemului potrivit în funcție de vârsta, înălțimea și greutatea copilului. În plus, utilizatorul are posibilitatea de a crea mai multe conturi, pentru fiecare copil în parte, și de a partaja contul între membrii familiei.  

Vom demonstra practic utilitatea ei și vom discuta și despre statisticile de la care a pornit această idee. Și apoi vom răspunde la toate întrebările, în cadrul unei sesiuni de Q&A.

Vă așteptăm pe LIVE Stage! V-am pregătit surprize instant, iar Copil Iubit la Bord are pentru voi un premiu semnificativ:

Părinții, bunicii, unchii sau oricine își descarcă și configurează aplicația până pe 7 aprilie pot câștiga un scaun auto (în valoare de maximum 2.000 de lei) potrivit pentru copilul pentru care a fost configurat profilul. Detaliile de participare la concurs sunt disponibile în aplicație și pe www.copiilabord.ro 

=====

Child Car Safety App este dezvoltată în cadrul proiectului Copil Iubit la Bord, prima inițiativă din România bazată pe o abordare multisectorială cu scopul îmbunătățirii siguranței copiilor ca pasageri ai autovehiculelor, proiect derulat în primă fază, în Cluj-Napoca, oraș pilot. Aplicația este însă națională și completează seria de măsuri menite să schimbe statisticile alarmante în ceea ce privește numărul de decese cauzate în accidente rutiere. Conform statisticii publicate de Uniunea Europeană pe 21 februarie acest an, România continuă să se afle pe primul lor în UE în ceea ce privește numărul de decese din accidente rutiere, 86 / un milion de locuitori. 

La nivelul județului Cluj, unul din trei copii pasageri implicați în accidente rutiere, în 2021, nu au fost asigurați în vehicule, potrivit unei cercetări desfășurate de Departamentului de Sănătate Publică al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (UBB) în cadrul proiectului Copil Iubit la Bord, în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean Cluj. 

Potrivit aceluiași studiu, în grupa de vârstă 0-6 ani, jumătate dintre copii nu erau așezați în scoică sau în scaun auto. Din numărul total de accidente rutiere, în 157 dintre ele (13,7%) a fost implicat cel puțin un copil, iar din numărul total de pasageri auto, 78 (19,2%) erau copii. Dintre aceștia, doar două treimi (66.7%) erau asigurați corespunzător.

De altfel, toate etapele parcurse până acum în cadrul proiectului Copil Iubit la Bord, inclusiv în dezvoltarea CCS App, se bazează pe componenta de cercetare. 

Aplicația are o funcție unică ce permite verificarea scaunelor auto pentru copii prin scanarea etichetei și, astfel, alegerea sistemului potrivit în funcție de vârsta, înălțimea și greutatea copilului. 

Utilizatorul poate să creeze pe aplicație mai multe conturi, pentru fiecare copil în parte, și să partajeze contul între membrii familiei. În plus, aplicația atenționează utilizatorul în momentul în care trebuie schimbat scaunul auto utilizat.

Child Car Safety App oferă:

  • recomandări specifice profilului copilului
  • verificarea conformității scaunului prin scanarea etichetei
  • verificarea potrivirii scaunului la profilul copilului
  • instrucțiuni pentru montarea corectă a scaunelor
  • acces la ultimele noutăți legislative în legătură cu siguranța rutieră
  • acces la tips & tricks pentru transportul în siguranță al copiilor cu mașina
  • notificări personalizate
  • partajarea contului pentru a putea gestiona profilul cu partenerii