Sfaturi pentru întreținerea scaunului auto
Scaunul auto al micutului este cel mai sigur loc din masina in timpul calatoriilor. In acesta, copilul este protejat, insa trebuie sa tineti cont ca si scaunul necesita ingrijire, pentru ca investitia facuta sa fie una cat mai durabila. Desi majoritatea scaunelor sunt construite din materiale rezistente, calitative, exista portiuni ale scaunului care necesita atentie speciala.

5 sfaturi pentru intretinerea scaunului auto:

1. Verificati ghidul de intretinere si curatare al scaunului

Inainte de a incepe curatarea scaunului, cititi cu atentie instructiunile din manual. Producatorii includ si si o eticheta cu instructiunile de spalare, care se afla pe scaun.

2. Curatati atent toate partile scaunului

Folositi un detergent care nu are parfum si este delicat. Nu este recomandat sa utilizati substante chimice, care pot ulterior afecta pielea sensibila a copiilor.
Stergeti scaunul cu lavete moi sau servetele umede pentru micuti. Un burete inmuiat in apa calda este de asemenea o varianta optima.

3. Scoateti husa scaunului

Poate cel mai important pas este inlaturarea husei scaunului auto. Cu grija si atentie, scoateti husa si puneti deoparte, in siguranta, toate piesele pe care le scoateti.
Husa se poate spala la masina de spalat, la un program de 30 de grade, pentru materiale delicate.
Dupa spalare, husa se poate usca la aer. Nu recomandam uscarea la uscatorul de rufe, caci temperaturile sunt foarte ridicate, iar materialul poate fi afectat.
Pentru o rezistenta mai indelungata a husei, utilizati si o husa de vara sau una all-season pentru scaun.

4. Curatarea centurilor scaunului

Si centurile scaunului auto pot fi curatate. Folositi lavete moi, pe care le umeziti in apa calda, care contine un detergent fara parfum. Aveti grija ca cataramele sa fie sterse cu grija, uniform.


5. Curatati periodic scaunul

Ori de cate ori scaunul se murdareste, luati-va timp pentru a-l curata corespunzator. Murdaria excesiva si mirosurile neplacute nu sunt pe placul nimanui, mai ales al copiilor. Dupa fiecare curatare, aveti grija sa reinstalati corect scaunul, punand fiecare catarama la locul ei.


Va recomandam ca inainte sa incepeti curatarea scaunului sa urmariti si videoclipurile cu tutoriale de curatare, pentru a va asigura ca urmati corect pasii, recomandati de producatorul scaunului.