“Scaunul auto salveaza vieti!”, un eveniment in parteneriat cu NRA si IPJ Cluj

 

In perioada 17-19 septembrie, Academia Sigurantei Auto alaturi de Joie, Napoca Rally Academy si Inspectoratul Judetean de Politie Cluj a desfasurat in Cluj-Napoca o actiune de constientizare si informare a parintilor cu privire la importanta utilizarii corecte a scaunului auto pentru copii.

Evenimentul a purtat denumirea de “Scaunul auto salveaza vieti!”, iar in cadrul acestuia parintii au avut ocaza sa testeze cele mai sigure scaune auto, primind consiliere de la specialistii acreditati IOSH, prezenti la fata locului.

Prin aceasta actiune, Academia Sigurantei Auto, alaturi de partenerii mai sus enumerati, si-a propus sa informeze publicul clujean cu privire la importanta utilizarii scaunului auto pentru copii, in autovehicul, pentru a preveni accidentele rutiere ce se pot solda cu victime.

“Am fost realmente sa vad cat de preocupati sunt parintii de siguranta micutului lor. Cei care au trecut pe la stand, au avut ocazia sa testeze scaune auto, pentru a observa cat de important este sa il transporte pe copil in conditiile necesare, reglementate si prin lege. Ne bucuram ca am avut parte si de sprijinul autoritatilor, pentru ca aportul lor este unul esential.“, a declarat Ioana Gudea, specialist acreditat IOSH.

La eveniment, Napoca Rally Academy a prezentat o masina de curse, pentru ca publicul sa observe similaritatile dintre maniera in care este construit scaunul unui pilot si un scaun auto pentru copii. Ambele scaune protejeaza pasagerul in zona capului si trunchiului, pentru a se evita ranile in cazul unui accident.