Scaunul auto salveaza vieti! Actiuni de Educatie Rutiera, in parteneriat cu Copil Iubit la Bord

Academia Sigurantei Auto a avut deosebita placere de a participa in luna iunie la doua actiuni de constientizare si prevenire a accidentelor rutiere. Scopul acestor demersuri este de a atrage atentia asupra utilizarii unui scaun auto corespunzator si corect instalat, pentru ca micutul sa calatoreasca in conditii de siguranta conforme si cu legile in vigoare, dar si de a creste gradul de constientizare a parintilor legat de siguranta micutilor in trafic.


Ce informatii au aflat participantii?
• Recomandari despre sistemele potrivite care trebuie utilizate in masini, in functie de varsta, inaltimea si greutatea copiilor.
• Educarea si informarea corecta a parintilor cu privire la utilizarea corespunzatoare a scaunelor auto
• Cum se instaleaza corect scaunul auto?


In luna Iunie Academia Sigurantei Auto, in parteneriat cu Inspectorul de Politie Judetean Cluj si Copil Iubit la Bord a participat la 2 evenimente de constientizare si informare a parintilor cu privire la importanta utilizarii scaunului auto pentru cei mici.

Luna Iunie este luna copiilor, motiv pentru care s-a pus mai mult accent pe siguranta micutilor si pe modalitatile in care parintii ii pot proteja. In cadrul evenimentului „De 1 Iunie fii vesel si informat!” s-au organizat surprize pentru cei mici, iar celor mari li s-au oferit sfaturi si recomandari despre sistemele potrivite pe care sa le foloseasca in masini, in functie de varsta, inaltimea si greutatea copiilor.



Cel de-al doilea eveniment, Bike School Cluj-Napoca – un proiect educational rutier gratuit, destinat copiilor intre 7 si 14 ani, aflat la prima editie in Cluj-Napoca a avut scopul de a evidentia faptul ca indiferent daca plecati la plimbare cu bicicleta sau in scaunul auto, siguranta celor mici este o prioritate. Este important sa le reamintim parintilor ca indiferent de destinatie sau de mijlocul de transport, rolul lor este sa se asigure ca au luat toate masurile de siguranta pentru copiii lor.
Mai mult decat atat, puterea exemplului este cea care ii convinge pe cei mici, asadar, recomandam sa fiti parinti responsabili si sa purtati intotdeauna centura de siguranta!

Prin intermediul acestor actiuni, Academia Sigurantei Auto, alaturi de partenerii sai si-au propus sa informeze si educe cat mai mult publicul clujean cu privire la siguranta auto si la cum ii pot proteja parintii pe cei mici in trafic.