Rezultatele testelor ADAC din mai 2022

ADAC este cea mai mare automobilistica din Europa, fiind un organism obiectiv care testeaza scaunele auto conform normelor sale de siguranta. Testele realizate pot fi definite ca fiind „teste extreme”, pentru ca sarcina de impact si viteza cu care sunt realizate depasesc cerintele standardelor europene.


Zilele trecute au fost publicate rezultatele testelor ADAC din mai. Rezultate care au fost atat de asteptate de cunoscutele branduri care produc scaune auto, cat si de parintii care vor sa se asigure ca scaunele auto pe care le achizitioneaza le ofera micutilor lor siguranta deplina.


In testul actual, au fost testate 30 de scaune pentru copii in ceea ce priveste continutul de poluanti, functionarea, ergonomia si nu in ultimul rand, siguranta.
Din cele 30 de modele testate, 4 dintre acestea au picat testul si nu sunt recomandate. In schimb, 19 modele au primit calificativul ADAC de „bine”, 6 modele au fost evaluate ca fiind „satisfacator”, iar un model a primit calificativul de „foarte bun”.


Potrivit ADAC, parintii ar trebui sa stie mai multe informatii despre produse, inainte de a achizitiona un scaun auto pentru copii. De asemenea, daca sunteti curiosi, poti cauta si rezultatele testelor efectuate in anii anteriori.
In timp ce aprobarea oficiala este o cerinta minima, testul pentru scaunul pentru copii ADAC a fost supus unor cerinte semnificativ mai mari de ani de zile. De exemplu, in cazul unui accident frontal si lateral, conditiile pentru un accident de vehicul sunt stabilite conform Euro NCAP.


Scaunul care a primit calificativul de „foarte bine” este Cybex Anoris T i-Size, datorita faptului ca ofera o protectie foarte buna in cazul accidentelor frontale si laterale si este usor de utilizat. Scaunul este omologat pentru copii de la 76 cm la 115 cm si are airbag integrat.


Cel mai bun calificativ de siguranta de 1.7 obtinut de un scaun auto modular, a fost primit de scaunul Todl Next de la Nuna. Mai mult decat atat, daca este utilizat impreuna cu baza Next, a obtinut calificativul de 2.3.


Un alt rezultat de exceptie a fost obtinut de scoica Pipa Next. Aceasta a primit calificativul de 2.0. Precum scaunul Todl Next, daca scoica Pipa Next este utilizata impreuna cu baza next are calificativul de 1.8


Siguranta auto este foarte importanta cand vine vorba de micutii nostri, de aceea este recomandat sa ne asiguram ca achizitionam un scaun/scoica auto care ii tine pe cei mici in siguranta deplina.

Cu toate acestea, indiferent daca alegeti sa utilati scaunul auto cu sistemul isfox sau cu prinderea in centuri, acesta este la fel de sigur, atat timp cat este instalat corect.
Toate calificativele obtinute de scaunele testate: