Scaun auto rotativ versus scaun auto fix

Fiecare plecare la drum alaturi de micut implica atentie si grija din partea parintilor.

Insa, inainte de a porni in calatorie este necesar sa va asigurati ca ati achizitionat scaunul auto potrivit. Pe piata exista o multitudine de modele, cu specificatii si preturi diferite. Una din cele mai importante clasificari este cea care departajeaza scaunele auto in rotative sau fixe.

Scaunul auto rotativ

Majoritatea scaunelor auto rotative sunt foarte flexibile, dar compacte in acelasi timp, fiind ideale atat pentru calatoria cu spatele la sensul de mers, cat si cu fata.

Producatorii scaunelor auto recomanda ca scaunele sa fie amplasate cu spatele la directia de mers, intrucat numeroase studii de specialitate din domeniu demonstreaza ca in acest mod, micutii sunt mult mai bine protejati in caz de impact.

Scaunele rotative se califica la indeplinirea sarcinii de protejare completa, fiind si usor de manevrat, parintele avand acces usor la copil. Gratie unghiurilor de rotire, scaunele se pot orienta la 90 si 360 de grade.

Care sunt avantajele scaunelor auto rotative?

• Sunt usor de utilizat, exista manevrabilitate maxima: vei putea pune si scoate copilul din scaun fara efort, pentru ca scaunul poate fi rotit spre tine;

• Baza scaunului este mica, nu ocupa mult spatiu pe bancheta din spate;

• Gradul sporit de siguranta – majoritatea au sistem de prindere Isofix, iar in timpul calatoriilor copiii sunt de 5 ori mai protejati.

 

Scaunul auto fix

Scaunele care fac parte din aceasta categoria sunt construite din materiale rezistente si ofera siguranta la transport, insa de obicei au dimensiuni mai voluminoase, iar accesul la micut este ingreunat.

Scaunul auto fix poate fi amplasat cu fata si cu spatele la sensul de mers, insa necesita instalare de fiecare data cand se schimba directia de mers.

Scaunul auto fix nu este la fel de practic ca cel rotativ, intrucat manevrabilitatea este ingreunata.

Parintii care aleg un scaun auto rotativ scutesc timp de instalare, intrucat scaunul rotativ poate fi cu usurinta orientat catre directia de mers dorita.

 

Indiferent daca alegeti un scaun auto rotativ sau unul fix, asigurati-va ca scaunul este confortabil si in caz de pericol va face fata situatiilor de risc.