Activitati utile si distractive in calatoriile cu masina

De cele mai multe ori, calatoriile lungi cu masina pot deveni plictisitoare pentru micut. De aceea, este recomandat sa includeti cat mai multe activitati, pentru a-l tine ocupat. Totodata, nu uitati cat de importanta este hidratarea, dar si un pui de somn.

Printre cele mai placute si distractive activitati de familie sunt jocurile. Noi va recomandam urmatoarele:

 

Clasicul Fazan

Acest joc este deopotriva pentru micuti si adulti. Prin acest joc, copilasii pot descoperi cuvinte noi si isi pot stimula imaginatia. Daca aveti la indemana si un dictionar cu cuvinte, posibilitatile sunt infinite, iar distractia e garantata.

 

Karaoke

Pentru acest joc, secretul este sa pregatesti in prealabil un playlist cu muzica. Alege melodii care sa placa tuturor. Calatoria va parea mai scurta, iar micutul se va simti ca o vedeta. Pentru a-l stimula pe copilas, pune in joc si niste premii.

 

Spionatul pe fereastra

Un joc extrem de simplu, care va stimula curiozitatea micutului. Copilasul iti va pune imaginatia in miscare atunci cand te va provoca sa ghicesti ce vede el pe geam.

 

Recunoaste placuta de inmatriculare

Transforma vazutul masinilor pe sosea intr-o activitate distractiva! In functie de ce autoturisme vede micutul tau, determina-l sa spuna din ce judet fac parte. Pentru a-i mentine atentia, stimuleaza-l cu premii.

 

Continua povestea

De la un singur cuvant creeaza o poveste pe care sa o continue micutul tau. Ajuta-l pe parcurs si integreaza animale, sunete, cantece, pentru a face totul cat mai amuzant.

 

Jocul norilor

Fiecare pasager spune cu ce seamana norii de pe cer. Prin acest joc, este stimulata imaginatia si creativitatea micutului.

 

Si nu uitati, indiferent unde va indreptati, asigurati-va ca porniti la calatorie in cele mai bune conditii. Scaunul auto al copilului trebuie sa fie instalat si reglat corespunzator, pentru ca intreaga familie sa fie #impreunainsiguranta!