NOU! Am lansat programul “Buy Back pentru scaune auto!”

Siguranta micutilor este esentiala pentru noi, astfel ca am lansat programul “Buy Back pentru scaune auto”! Prin intermediul acestei campanii ai posibilitatea de a achizitiona un scaun auto nou, astfel incat sa il transporti pe micutul tau in siguranta deplina de fiecare data cand porniti la drum! Daca copilul tau este in crestere si este gata sa treaca la urmatorul scaun auto sau daca ai intampinat probleme cu scaunul auto actual si acesta nu se mai poate utiliza,

 

Campania a luat nastere din dorinta de a reduce utilizarea scaunelor auto second hand si de a creste gradul de constiere al importantei sigurantei auto. Mai mult decat atat, din cauza faptului ca in Romania se inregistreaza anual un numar mare de accidente auto, ne dorim ca fiecare parinte sa isi ia toate masurile de siguranta atunci cand pornesc la drum.

 

In ce perioada se desfasureaza campania?

Programul “Buy Back pentru scaune auto” se va desfasura incepand cu data de 01.02.2022 si se va incheia la data de 30.04.2022.

 

Cui i se adreseaza campania?

Campania Buy Back este adresata tuturor persoanelor care sunt detinatoare a unui scaun auto sau a unei scoici auto vechi sau utilizate, indiferent de brandul sau pretul acestora.

 

Cum te inscrii in programul de Buy Back? Urmeaza 3 pasi simpli:

-Faci o solicitare la adresa contact@academia-sigurantei-auto.ro prin care ne spui ca doresti sa te inscrii la program. Vom avea nevoie de la tine de adresa de preluare a scaunului si date de contact

-Noi trimitem un curier la adresa mentionata de tine pentru a ridica produsul vechi

-Odata ajuns produsul in depozit la noi, iti transmitem prin email voucherul cadou cu care sa achizitonezi scaunul auto, valabil la un magazin partener

 

 

Pericolul scaunelor auto second hand

Intr-un studiu aplicat unui numar de 3.241 de parinti care au copii cu varsta sub 12 ani, s-a demonstrat ca 9% dintre parinti au achizitionat un scaun auto second hand pentru copiii lor. De asemenea, o alta analiza a 230 de scaune auto pentru copii si puse la vanzare pe platforme de vanzari precum Ebay, Facebook Marketplace si Gumtree realizata de catre RACV Australia (Clubul Roial de Automobile din Victoria) a demonstrat ca 181 de scaune auto nu dispuneau de standardele de siguranta necesare.

Prin urmare, acest program initiat de Academia Sigurantei Auto are scopul de a combate achizitionarea scaunelor auto second hand, motiv pentru care, daca te inscrii in program si predai un scaun auto/scoica auto, primesti un voucher cadou destinat sa te ajute in achizitionarea alt scaun auto nou.

 

In calitate de cumparator, nu poti fi 100% sigur de istoricul unui scaun auto la mana a doua, inclusiv daca acesta a fost implicat sau nu intr-un accident auto, dar nici de data data de expirare stabilita de producator si starea sa. Mai mult decat atat, chiar daca scaunul pare nedeteriorat, fortele de impact ar fi putut afecta componentele in moduri care nu sunt vizibile, reducandu-i astfel capacitatea de a proteja un copil in viitor.

 

Cu toate acestea, alegand sa cumparati un scaun auto la mana a doua, in special de la o persoana pe care nu o cunoasteti, ati putea sa va expuneti copilul in pericol in cazul unui accident de masina.

 

Mai multe informatii despre campanie puteti afla citind Regulamentul.