Cum va pregatiti pentru drumurile lungi facute alaturi de micut?
Vara este sezonul vacantelor, concediilor si implicit calatoriilor. Fie ca va pregatiti pentru o iesire la munte sau la mare, in tara sau in strainatate, tineti cont ca fiecare drum reprezinta o noua provocare pentru voi si implicit micuti.
Drumurile lungi pot deveni chiar istovitoare pentru copilasi, rabdarea lor fiind de multe ori inexistenta.
De aceea, este necesar sa va luati masuri, pentru ca drumul sa fie cat mai placut si cat mai sigur pentru toti membrii familiei.

Ce este recomandat sa faceti inainte de a pleca la drum?

Planificati bine calatoria si traseul

Conturati din timp un plan al drumului, cumparati tot ce aveti nevoie, faceti din timp bagajul si nu lasati totul de aranjat pe ultima suta de metri.
Totodata, aveti grija sa plecati la o ora acceptabila si calculati traseul astfel incat micutul sa prinda orele de somn pe care le are si acasa.

Verificati masina

Este indicat sa faceti o scurta revizie a masinii: fiti atenti ca rotile sa fie umflate, sa nu existe pierderi de ulei, sa faceti plinul la masina etc.
Asigurati-va ca stergatoarele functioneaza corespunzator si nu uitati de lichidul pentru parbriz.

Asigurati-va ca scaunul micutului este instalat corect

Este extrem de important sa verificati daca scaunul este corect pozitionat si daca tetiera este corect reglata. Verificati ca centurile de prindere sa fie bine stranse dupa ce il pozitionati pe micut in scaun.

Alegeti un echipament vestimentar corespunzator

Optati pentru haine din materiale moi, naturale si confortabie. Bumbacul este poate alegerea ideala pentru calatoriile lungi si pentru pielea sensibila a micutului.

Faceti pauze si mentineti o atmosfera distractiva

De fiecare data cand micutul va simti nevoia unei pauze, luati-o. Astfel aveti timp sa va dezmortiti, sa va hidratati si sa descoperiti locuri noi. Iar cand va porniti din nou la drum, integrati in activitatile voastre din masina cateva jocuri haioase (de pilda fazan sau spionatul pe fereastra).


Acestea sunt doar cateva idei despre factorii care ar trebui luati in calcul atunci cand creionati viitoarea calatorie.
Nu uitati ca indiferent de locul inspre care va indreptati in urmatorul drum lung, aveti grija ca intreaga familie sa calatoreasca #impreunainsiguranta.