Cat de periculoase pot fi obiectele comune din masina?
Fiecare iesire cu micutul implica luarea unor masuri de precautie, extrem de importante. De la reglarea corecta a scaunului auto pana la verificarea lichidului de frana al masinii, functionalitatea stergatoarelor si presiunea din pneuri.

Insa exista si unele lucruri pe care poate parintii nu le considera vitale atunci cand pleaca la drum, dar care pot provoca adevarate nenorociri, mai ales in cazul unui impact.

Stiati ca obiectele considerate marunte se pot transforma in adevarate proiectile atunci cand se produce un accident?

De exemplu, un obiect banal, ca de pilda un telefon mobil, o tableta, o cutie de servetele sau un termos de cafea pot deveni obiecte care provoaca rani inclusiv mortale.

Din nefericire, acum cativa ani a existat in Spania cazul unei fetite care a decedat in urma unui accident de masina, in autovehicul ea aflandu-se cu mama ei.
Masina lor a lovit un autobuz scolar, si chiar daca fetita era bine asezata in scaunul auto, cu centurile bine reglate si scaunul fiind ancorat cu sistemul ISOFIX, faptul ca aceasta se juca pe tableta in timpul mersului cu masina a fost fata.

Ranile provocate de impactul cu tableta au fost extrem de grave in zona craniana, iar dupa 20 de ore in coma, aceasta a decedat.


Acest caz extrem de nefericit este dovada ca inainte de a porni la drum si chiar in timpul calatoriei, trebuie sa va asigurati ca micutul nu are in preajma obiecte care ii pot pune viata in pericol.

Totodata, asigurati-va ca niciodata nu scoateti copilul din scaun atunci cand masina este in timpul mersului, indiferent ca micutul plange extrem de tare.