Atunci cand pregatiti o iesire cu micutul vostru, este indicat sa luati in vedere multiple aspecte care tin de siguranta sa. Un scaun auto corect instalat si corespunzator pentru varsta sa, temperatura optima in masina, dar si echipamentul copilului sunt factori care nu trebuie ignorati.
Desi poate parea un aspect mai putin important, modul cum este imbracat cel mic afecteaza siguranta sa in timpul calatoriei. Indiferent de anotimpul de afara, tinuta copilului trebuie sa fie adecvata pentru plimbari.
Cum il transportam pe micut in anotimpurile reci?
Temperaturile scazute se pot transforma in adevarate provocari pentru parinti. Mai ales iarna, poate exista tendinta de a utiliza mai multe hainute decat sunt necesare.
Una din cele mai periculose actiuni este utilizarea gecilor groase, voluminoase, in scaunul auto. Atunci cand se folosesc astfel de articole vestimentare, exista pericolul ca centurile scaunului auto sa nu fie stranse corespunzator. Iar in cazul unei coliziuni, corpul micutului nu va fi la fel de bine prins in centuri si implicit protejat. Este recomandat ca centurile sa fie cat mai direct stranse pe corpul celui mic.
Un alt aspect aspect important este acela ca micutul se poate supraincalzi in geaca, lucru care ii va afecta confortul resimtit in timpul calatoriei.
Hainele voluminoase sau care au masuri prea mari creeaza un spatiu intre centuri si copil, iar acest spatiu ii pune micutului viata in pericol, in cazul unui accident.
Partea buna este ca exista solutii pentru a evita aceste pericole, astfel incat cel mic sa fie in siguranta, in timp ce ii este si cald.
Inainte de a pleca la drum, fie el si unul scurt, incalziti masina pana cand in masina este placut de stat.
Totodata, puteti tine scaunul auto la cald, in prealabil, pentru a va asigura ca micutului nu ii este frig cand e asezat in el.
Folositi mai multe straturi de haine, 2-3 in functie de temperatura de afara. Utilizarea mai multor straturi de haine este o modalitate inteligenta de a-l plimba pe cel mic in siguranta, avand tot confortul necesar.
Utilizati o paturica pe care sa o puneti peste copil in timpul calatoriei sau pana cand acesta se incalzeste. O patura din lana va fi de ajutor.
Luati cu voi in masina si o geanta echipata cu hainute de schimb. Aici puteti include inca o patura, manusi, caciuli, haine uscate.
In tinuta celui mic, puteti utiliza diverse combinatii de hainute. Ideal ar fi sa folositi body-uri cu maneca lunga, hanorace, vestute groase, sosete si botosi, caciulita de bumbac etc.
Cum il transportam pe micut in anotimpurile calde?
Daca in anotimpurile reci, este important sa il tinem de cald micutului, in anotimpurile cu temperaturi ridicate, este important sa existe o buna circulatie a aerului in masina, pentru ca cel mic sa aiba confortul necesar.
Cand este prea cald afara, cel mic va resimti acest lucru, iar disconfortul va aparea rapid.
Nu ii lasati pe micuti nesupravegheati in masina, atunci cand este foarte ridicata temperatura. Supraincalzirea masinii poate cauza probleme grave celui mic, inclusiv decesul.
Nu circulati la ore de varf, cand aglomeratia poate deveni greu de suportat.
Inainte de a urca in masina, asigurati-va ca este aerisita. Folositi aerul conditionat pentru a crea o temperatura optima.
Un alt aspect important este hidratarea copiilor. Aveti grija ca micutul sa aiba apa la indemana sau sa i-o oferiti ori de cate ori are nevoie.
Utilizati si o husa de vara recomandata de producatorul scaunului auto si includeti parasolare pe geamuri sau folii auto certificate.
In ceea ce priveste echipamentul, este indicat sa folositi haine din fibre naturale, cat mai lejere, care sa ii permita aerului sa circule.
Hainele din bumbac si chiar bumbac organic, de calitate superioara, il vor ajuta pe micut sa simta cat mai confortabil.
Indiferent de cat de frecvent iesiti cu cel mic la plimbare si cat de mare sau mica este distanta, va recomandam sa va luati toate masurile de precautie pentru ca toate drumurile sa fie facute in siguranta.