Ce inseamna standardul de siguranta R129?

Alegerea unui scaun auto sigur nu ar trebui sa fie complicata. Atunci cand cumparati un scaun auto certificat i-Size, care corespunde celor mai stricte standarde de siguranta ECE R129, investiti intr-un scaun care va asigura o potrivire perfecta in autovehiculele clasificate i-Size si care are o instalare intuitiva si care este testata conform celor mai actuale standarde europene privitoare la scaune auto.

De ce ECE R129?

Asigura cea mai buna protectie pentru zona capului si gatului, cu testare standard la impactul lateral. Alte standarde de siguranta mai vechi, ca de exemplu ECE R44, nu includeau protectia suplimentara la impact lateral.

Cele mai frecvente si cele mai severe tipuri de impact au loc in partea de fata a vehiculului.

Atunci cand calatoresc in mod forward facing, micutul se va misca inspre sensul de mers in timpul unui impact – acest lucru avand consecinte grave asupra gatului micutului. Calatoritul in mod rear facing diminueaza forta impactului, protejand astfel gatul si coloana micutului de 5 ori mai mult decat in mod forward facing.

Standardul de siguranta ECE R129 impune ca micutii sa fie transporati in mod rear facing pana la varsta de 15 luni si noi va recomandam sa ii transportati astfel pentru cat mai mult timp!

Unul din cele mai importante obiective ale standardului de siguranta ECE R129 este sa ajute in alegerea corecta a scaunului auto si a utilizarii acestuia – pentru o progresie clara si intuitiva – usurand viata parintilor si micutilor, pentru o transportare in siguranta.

 

Care este diferența intre R44 și R129?

Masinile pe care le conducem s-au schimbat mult inca de cand a fost implementat standardul de siguranta ECE R44, si totodata s-au actualizat si cunostintele noastre despre ce se intampla in caz de impact. ECE R129 este cel mai nou si sigur standard pentru testarea scaunelor auto.

ECE R129 introduce o mai buna potrivire a scaunului pentru micut, standarde de impact lateral si utilizarea in mod rear-facing prelungit. ECE R129 utilizeaza si cea mai recenta tehnologie a manechinelor, pentru o simulare cat mai buna a corpului fragil al micutului. Asta inseamna ca scaunele auto certificate ECE R129 au un design mai sigur si mai rezistent.

Standardul ECE R129 foloseste manechine performante, cu inalta tehnologie, numite manechine “Q”. Nu doar ca senzorii lor au fost imbunatatiti, dar acestia simuleaza fragilitatea corpului unui copil. Asta inseamna ca avem o mai buna analiza asupra lucrurilor care se intampla asupra corpului micutului in cazului unui impact, pentru ca scaunele auto sa fie constant imbunatatite, in vederea transportarii in siguranta.

Manechinele anterioare, de tip “P“ erau constituite doar din material si nu aveau senzori inclusi. Manechinele de tip “Q” au inclusi 4 senzori localizati in zonele critice: cap, gat, torace si pelvis. Acesti senzori sunt extrem de precisi si sensibili, special conceputi pentru a simula fragilitatea corpului unui nou-nascut.

Standardul ECE R44 nu include testarea la impact lateral, desi stim ca majoritatea accidentelor cu masina sunt de acest tip. Joie intotdeauna si-a mentinut criteriile stricte pentru testarea la impact lateral, iar standardul ECE R129 impune in intreaga industrie din domeniu protectia la impact lateral.

 

 

 

Ece r129Ece r44I-sizeManechin pManechin qScaun auto