Care este varsta si greutatea necesara pentru a-l pune pe cel mic in scaunul din fata?

Calatoria cu scaunul auto este una lunga. Copilul petrece atat de mult timp intr-un scaun auto desemnat, incat este dificil sa stiii cand este timpul sa renunti la el si sa il poti pune pe locul pasagerului impreuna cu centura de siguranta a masinii. Dincolo de parasirea scaunului inaltator, cand este pregatit sa se aseze pe locul pasagerului?


Acestea sunt intrebari foarte bune de pus. Si, ca de obicei cu tot ceea ce tine de scaunele auto, informatiile de incredere sunt greu de gasit. Asadar, noi suntem din nou aici pentru a-ti oferi toate detaliile despre trecerea pe scaunul din fata. Iata cand poate copilul tau sa se mute in siguranta:
Calatoria pe scaunul din fata al unei masini este periculoasa. In primul rand, intr-un accident auto frontal, pasagerii de pe scaunul din fata resimt cel mai mult impactul. In al doilea rand, airbagurile de pe locurile din fata sunt extrem de periculoase pentru copii. Scaunele pentru sofer si pasagerii din autovehicule sunt facute pentru adulti, nu pentru copii, motiv pentru care este atat de important sa ne asiguram ca micutul este pregatit pentru aceasta tranzitie inainte de a-l lasa sa calatoreasca in scaunul din fata.


Legislatia din Romania sustinea ca un copil sa poata fi transportat legal pe scaunul din fata al pasagerului, fara un scaun auto trebuia sa indeplineasca varsta de 12 ani. Insa, in momentul de fata, copiii cu o inaltime de peste 135 cm, pot fi transportati pe scaunul din fata alaturi de centura de siguranta a masinii.


Dincolo de cerintele de varsta, inaltime si greutate, ce mai exista? In primul rand, sa discutam despre criteriile pentru a iesi din scaunul inaltator si a trece pe scaunul standard pentru autovehicul. Iata testul in 5 pasi care va va ajuta sa determinati cand copilul este pregatit pentru acest pas urmator:
Primul pas:
Copilul trebuie sa fie capabil sa se sprijine cu spatele si fundul de spatarul scaunului din vehicul. Nu numai ca trebuie sa fie capabil sa faca acest lucru, dar trebuie sa se simta confortabil pentru o perioada lunga de timp. (Cum ar fi, intreaga calatorie cu masina).


Pasul 2:
In timp ce spatele copilului este lipit de scaun, isi poate indoi genunchii la marginea scaunului si isi poate sprijini picioarele pe podea? Picioarele copilului tau trebuie sa poata atarna perpendicular pe scaun fara a fi nevoit sa se aplece sau sa se intinda. Deci aceste picioare trebuie sa fie suficient de lungi pentru ca pasii unu si doi sa se desfasoare impreuna!


Pasul trei:
Centura subabdominala trebuie sa fie trasa stransa pe soldurile copilului, atingandu-i coapsele - nu trebuie sa se urce pe burta.


Pasul patru:
In continuare, verifica centura de umar. Aceasta trebuie sa fie pozitionata intre gat si umar. In plus, trebuie sa fie asezata plat pe corpul copilului. Ai grija ca centura de siguranta sa nu se apropie prea mult de ureche sau de fata! Aceasta trebuie sa fie in contact cu centrul umarului copilului. Unele vehicule au o functie de reglare care iti permite sa te asiguri ca centura de siguranta se potriveste corect. Verifica manualul masinii pentru aceasta functie!

Pasul 5:
Centura de siguranta functioneaza corect numai atunci cand pasagerul sta corect. Daca copilului ii place sa se aplece, sa se intinda sau sa se intinda in afara centurii de umar, este posibil sa nu fie pregatit sa se mute din scaunul inaltator. De fapt, ar trebui sa fie inca intr-un scaun inaltator cu spatar inalt daca nu este inca capabil sa mentina pozitia corecta.


Concluzie
Atunci cand copilul poate trece acest test in 5 pasi si atinge cerintele de varsta corespunzatoare, poate incepe sa calatoreasca in fata. De obicei, un copil nu poate trece toate aceste criterii si sa stea pe un scaun in fata pana la varsta de 12 ani. Si, chiar si atunci, nu uitati ca copilul este cel mai sigur pe locurile din spate ale masinii!