Academia Sigurantei Auto a promovat siguranta la evenimentele HealthFest si Caravana Skoda Compexit

Academia Sigurantei Auto a avut deosebita placere de a participa in perioada 18-21 mai, in Cluj-Napoca la două evenimente deosebite: Caravana Skoda Compexit și HealthFest. Unul dintre subiectele centrale abordate a fost siguranța copiilor în timpul călătoriilor cu mașina, iar alaturi de noi au fost prezente branduri internaționale renumite pentru producția de scaune auto sigure și de înaltă calitate, oferind informații și sprijin pentru părinți în domeniul siguranței auto pentru copii.

healtfhest

Academia Siguranței Auto a jucat un rol activ în educarea și informarea participanților cu privire la importanța montării corecte a scaunului auto în mașină și poziționarea adecvată a copilului în timpul călătoriilor. De asemenea, s-a subliniat obligația legală de a purta copilul în scaun auto în timpul călătoriilor rutiere. Sfaturile și informațiile esențiale oferite au avut scopul de a asigura că cei mici călătoresc în condiții de maximă siguranță. Participanții au fost încurajați să adopte o atitudine responsabilă și să se asigure că copiii lor sunt protejați în permanență în timpul călătoriilor cu mașina.

nuna
HealthFest a reunit o gamă impresionantă de experți și vorbitori de elită din diferite domenii legate de sănătate și bunăstare. Acest eveniment captivant și interactiv a creat o comunitate de profesioniști și pasionați ai domeniului sănătății, oferind o platformă pentru învățare, descoperire și inspirație.

RF

În cadrul acestuia, au fost furnizate informații și sfaturi despre montarea corectă a scaunelor auto și importanța poziționării corecte a copilului în timpul călătoriilor. Un aspect important discutat a fost poziționarea rear-facing a copilului în scaunul auto, care se referă la orientarea scaunului astfel încât copilul să fie plasat cu spatele către direcția de mers a mașinii. Această poziție aduce multiple beneficii, cum ar fi sporirea siguranței, protecția capului și a coloanei vertebrale și susținerea dezvoltării sănătoase a copilului. Și cum Rear-Facing este poziția cea mai "sănătoasă" pentru micuti, au fost prezentate cateva scaune care se pot instala exclusiv RF - astfel încât părinții să știe că un astfel de scaun auto oferă călătorii de 5 ori mai sigure!

 


La Caravana Skoda Compexit, am experimentat două zile pline de bucurie și activități diverse. Am avut oportunitatea de a râde, dansa, participa la ateliere și discuta despre siguranța copiilor în scaunele auto. Am avut alături de noi o echipă deosebită, formată din Bogdan Bob Radulescu, Copil Iubit la Bord și Radio Impuls, care au contribuit prin transmisiunile live radio la diseminarea informațiilor valoroase despre siguranța auto. Moderatorii Mihai Hinda și Bogdan Bob Radulescu au discutat alături de noi despre modalitățile corecte de montare a scaunelor auto, elementele de siguranță necesare și despre testele și certificările ADAC.

În cadrul evenimentelor, am realizat și demonstrații de montare corectă a scaunelor auto rotative si nu numai în diverse modele de mașini oferite de Compexit Skoda. 

Prin implicarea noastră activă în aceste evenimente, am avut ca scop creșterea gradului de conștientizare în ceea ce privește siguranța copiilor în mașină și educarea părinților și a tuturor participanților în domeniul siguranței rutiere. Am dorit să promovăm importanța utilizării scaunelor auto adecvate și respectarea regulilor de siguranță rutieră. Participarea noastră la Caravana Skoda Compexit și HealthFest a reprezentat o oportunitate excelentă de a promova și consolida aceste mesaje esențiale pentru protecția copiilor în timpul călătoriilor cu mașina.