Rezultatele testelor ADAC din mai 2023

ADAC, cea mai mare organizație automobilistică din Europa cu rol obiectiv în testarea scaunelor auto conform propriilor norme de siguranță, a publicat recent rezultatele testelor ADAC efectuate in luna mai. Testele realizate de ADAC pot fi considerate "teste extreme", deoarece sarcina de impact și viteza utilizate depășesc cerințele standardelor europene.

ADAC Mai 2023


Aceste rezultate au fost extrem de așteptate de către brandurile cunoscute care produc scaune auto, precum și de către părinți, care doresc să se asigure că scaunele auto pe care le achiziționează oferă copiilor lor siguranță deplină.
Un succes pentru ADAC: cerințele sale sunt luate în considerare în timpul dezvoltării produsului de catre marii producatori de scaune auto, astfel încât notorietatea si credibilitatea acestuia este din ce in ce mai mare.


Alegerea scaunului pentru copii potrivit este dificilă pentru mulți părinți: ce modele sunt sigure, care se potrivesc mașinii tale și oferă cel mai bun raport calitate-preț? ADAC a testat și evaluat, in aceasta sesiune, 20 de scaune auto pentru copii, scaune potrivite pentru toate grupele de inaltime si greutate.
Ca de fiecare dată, au existat modele testate din cele trei categorii de scaune: scoici auto, scaune auto pentru copii mici și scaune pentru copii mai mari, fiecare dintre acestea avand un câștigător.

Din cele 20 de modele testate, unul a picat testul si nu este recomandat. In schimb, 11 modele au primit calificativul ADAC de „bine” iar 8 modele au fost evaluate cu calificativul „satisfacator".

Cel mai bun scor din acest sezon a fost primit de scaunul auto Cybex Solution G i-Fix, scaun auto pentru copii mari (100 - 150 cm). Acesta a primit de departe, cea mai buna nota si anume 1.7 nota generala si 1.9 la categoria siguranta. Acesta este usor de utilizat, căptușeala este confortabilă și riscul de rănire în caz de accident frontal și lateral este scăzut spre foarte scăzut. Un mic dezavantaj este necesarul crescut de spațiu: suporturile flexibile pentru umeri îngustează spațiul pentru un al doilea scaun.
adac_cybex

 

La categoria scoici auto câștigătorul testului in aceasta sesiune este Joie i-Snug 2 cu Baza i-Base Advance, un scaun auto pentru bebeluși, ușor și foarte sigur, care este potrivit pentru copiii de până la aproximativ un an. Acesta a primit o nota generala de 1.7, si o nota pe partea de siguranta de 1.5 (nota foarte buna si care are o proportie de 50% din nota finala) primind calificativul general "bine". Scoica a fost evaluata si fara baza auto i-Base Advance obtinand o nota generala de 2.0.

isnug_adac


Alte scaune auto ce au obtinut calificativul "Bine" la categoria scoici auto sau alte produse din aceasta categorie de varsta sunt: Scoica auto Nuna Arra Next cu Baza Next cu o nota generala de 1.8 si o nota de 1.7 la categoria Siguranta.

 

De asemenea, in acest an, ADAC a testat o inovatie in transportul bebelusilor si anume landoul auto Joie Calmi impreuna cu basa i-Base Encore obtinand calificativul "Bine" si nota generala 2.2. Landoul este captusit cu materiale moi, care creeaza un spatiu ideal pentru odihna si ofera un flux mai bun al oxigenului in timpul plimbarilor si calatoriilor, gratiei inclinarii la 180°.

cami_adac


La categoria scaune auto pentru copii mici (40 - 105 cm), scaunele care au primit cele mai bune note sunt: Joie i-Harbour cu baza i-Base Encore cu nota generala 2.0 si o nota de 1.6 la categoria Siguranta - acesta este deosebit de practic, deoarece poate fi rotit pentru asezarea mai usoara a micutului in scaun si pozitionarea RF sau FF.
iharbour_adac


De mentionat in aceeasi categorie sunt scaunul auto Bugaboo Owl by Nuna cu baza IsoFix 360 Nuna si Britax Romer Dualfix M Plus cu nota generala 2.3.

La categoria scaune auto pentru copii mari (100 - 150 cm) scaunul care a primit, de departe, cea mai buna nota este Cybex Solution G i-Fix dupa cum ati citit mai sus.
Acesta este urmat indeaproape de scaunele auto i-size Nuna Aace LX si Swandoo Charlie , cu o nota generala de 1.9.

Siguranta auto este foarte importanta cand vine vorba de micutii nostri, de aceea este recomandat sa ne asiguram ca achizitionam un scaun/scoica auto care ii tine pe cei mici in siguranta deplina.
Cu toate acestea, indiferent daca alegeti sa utilati scaunul auto cu sistemul isfox sau cu prinderea in centuri, acesta este la fel de sigur, atat timp cat este instalat corect.
Toate calificativele obtinute de scaunele testate:

adac1

adac2