Academia Sigurantei Auto a participat la Conferinta "Nu suntem parinti perfecti"

Academia Sigurantei Auto alaturi de brandul Joie au avut deosebita placere de a participa in acest weekend la Conferinta "Nu suntem părinți perfecti". Aceasta a avut loc recent la Cluj-Napoca și a reunit pe aceeași scenă părinți celebri, persoane publice și psihologi preocupați de sănătatea emoțională a copiilor.

Conferinta a fost organizata de Mirela Retegan, creator al fenomenului Zurli, scriitoare, om de radio, antreprenoare, jurnalistă cu peste 20 de ani de experienţă, președinta Fundației Zurli și a avut ca subiect principal presiunea pe care parintii o aduc asupra lor incercand sa atinga perfectiunea. Conferinta “Nu suntem părinți perfecți” a fost o altfel de conferință. Adresata părinților care vor sa crească copii sănătoși și fericiți, părinți care înțeleg că binele copilului are legătură și cu binele celorlalți copii, care trec prin situații mai puțin fericite.

Conferința a avut o componenta caritabila, parte a campaniei “Mesaje de Iubire pentru Copiii cu Branule”, ediția a III-a, inițiată de Mirela Retegan și organizată de Fundația Zurli. Fondurile strânse în urma conferinței vor merge către organizarea unui program prin care copiii din secțiile de oncopediatrie vor avea parte de câte o bucurie zilnic.

Echipa Joie Baby Romania a fost prezenta la eveniment si a sustinut eforturile depuse de Fundația Zurli in organizarea unui program prin care copiii din secțiile de oncopediatrie au parte de câte o bucurie în fiecare zi.

Printre cei prezenți pe scenă s-au numărat Bogdan Bob Rădulescu, psiholog Raluca Anton, psiholog Gaspar Gyorgy și Narcisa Suciu, care au oferit perspective și sfaturi prețioase pentru părinții prezenți, referitoare in primul rand la presiunea pe care o pune societatea și școala asupra deciziilor pe care le ia un părinte și cum să creștem copii fericiți și sănătoși.

Cateva cuvinte despre psihologii clinicieni și participanti Gaspar Gyorgy si Raluca Anton.

Gyorgy, președinte și membru fondator al Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie, coordonator al programului de formare în psihoterapia familiei a realizat mai multe studii care au adus la lumină importanța rolului părinților în dezvoltarea emoțională a copiilor lor. Una dintre cercetările sale se referă la felul în care părinții pot ajuta copiii să gestioneze emoțiile și să dezvolte empatia. Studiul a arătat că părinții care își exprimă deschis emoțiile și discută cu copiii lor despre acestea, ajută copiii să dezvolte abilități sociale și emoționale.

psiholog

De asemenea a contribuit la discutie si doctor în psihologie Raluca Anton, psihoterapeut principal și terapeut relațional cu o formare internațională si peste 15 ani de experienta in studiul relației dintre părinți și copii si în dezvoltarea socio-emoțională a acestora. Experienta acesteia si studiile au arătat că un mediu familial pozitiv și o relație de încredere între părinți și copii sunt esențiale pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor, iar stresul parental poate afecta negativ această relație.

psiholog Raluca Anton

 

Unul dintre subiectele discutate a fost presiunea enormă pe care o pun societatea și școala asupra părinților pentru a lua decizii perfecte în ceea ce privește creșterea copiilor lor. Psihologii prezenți au subliniat importanța acordării de libertate copiilor, care vine împreună cu responsabilitatea, dar și necesitatea de a sprijini copiii atunci când greșesc.

De asemenea, s-a vorbit despre orientarea nesanatoasa a parintilor spre note si performanta, iar psihologii au subliniat faptul că parentingul vine la pachet cu multă presiune, însă rezultatele investiției ca părinte se vor vedea în timp.

Un alt subiect important abordat a fost importanța verbalizării emoțiilor de către părinți. Copiii percep trăirile prin mimica feței, prin urmare, este crucial pentru părinte să își exprime emoțiile și să comunice deschis cu copilul său, astfel încât acesta să nu perceapă că el este vinovat pentru trăirile părintelui.

Evenimentul a fost organizat într-un cadru prietenos și vesel, iar psihologii invitați au oferit explicații clare și pe înțelesul tuturor. Participanții la eveniment au plecat acasă cu informații valoroase și cu o perspectivă mai amplă asupra a ceea ce înseamnă să fii un părinte responsabil și sănătos emoțional.