5 moduri de a linisti bebelusul in scoica

Exista printre noi parinti pentru care mersul cu masina impreuna cu un bebelus in scoica este o adevarata provocare. Copilul este agitat, plange si se zbate, parintele este si el anxios. Din pacate e posibil ca unii sa ramana asa si dupa ce cresc, dar din fericire exista cateva lucruri care le pot face mersul cu masina mai confortabil.

Noi suntem sustinatori ai scaunelor de masina cele mai sigure pentru copii, si anume cele cu spatele la sensul de mers (RF – rear facing), iar atunci cand vorbim despre scoici (si bebelusi) acestea oricum ar trebui sa fie cu spatele la sensul de mers.

Asadar, bebelusul tau nou nascut sau de cateva luni plange de mama focului atunci cand atinge scoica.

Ce e de facut?

Verifica hainele

Cei mici sunt foarte sensibili, prin urmare o soseta pusa stramb, o haina cu o eticheta mai ciudata sau pur si simplu o cusatura care sta prost ii va incomoda. Verifica ca tot ce e pe el sa fie pus bine, scutecul sa fie proaspat schimbat si sa nu il deranjeze.

Nu uita sa atasezi inserturile necesare atunci cand este mic, dar sa le si scoti atunci cand bebelusul creste. Datorita lor se poate simti inghesuit si acesta sa fie un motiv pentru care nu ii place sa mearga cu masina.

Verifica temperatura din masina

Pentru ca in scoica sau scaun bebelusii nu se pun cu multe straturi de haine pe ei, e foarte bine sa verificam temperatura din masina. Daca e prea cald pornim aerul conditionat cu cateva minute inainte de a pleca la drum, de asemenea, atunci cand e rece avem grija sa facem cald in masina si sa lasam bebelusul in doar cateva hainute. Soarele care ii da pe fata sau un geam deschis pot sa fie factori de discomfort, ai grija sa le observi si sa le remediezi pe cat posibil.

Potriveste muzica

Un nivel al zgomotului din masina poate fi peste masura de suprasolicitant pentru un bebelus, la fel altii pot sa prefere un zgomot de fundal cum ar fi o muzica draguta. Asadar, noi recomandam sa incercati o varianta de playlist care sa ii placa bebelusului.

Fii langa el

Daca e nou nascut nu va intelege incercarile tale de a-l linisti prin vorbe, insa va intelege tonul cald si calm, mangaierea ta si linistea ta. Tu trebuie sa fii convinsa/convins ca asta este varianta cea mai buna de a merge cu masina si ii vei transmite si bebelusului aceleasi sentiment.

Ofera-i distractie

Bebelusii exploreaza din ziua in care s-au nascut, asadar pentru ei orice poate fi interesant. Distreaza-l cu cateva jucarii moi in timpul mersului, un cantec preferat, o carticica.

De ce unii iubesc sa calatoreasca si altii nu?

Ei bine, asta este o intrebare la care nu putem sa raspundem. Stim doar ca fiecare bebelus e diferit, iar preferintele lor se schimba odata cu timpul. Asadar, ce nu-i place azi, maine e foarte posibil sa prefere. Pentru un nou nascut, bratele mamei sunt cel mai sigur si placut loc din lume, insa atunci cand suntem in miscare siguranta o reprezinta scaunul si centurile.

Ca un ultim sfat, daca bebelusul este mai mare, ofera-i ocazia sa se imprieteneasca cu scaunul sau cu scoica. Scoate-l din masina si lasa-l sa il exploreze, sa se aseze pe el si in afara unei calatorii.

Orice metoda de linistire ai alege nu uita, cel mic nu este obisnuit cu scaunul sau scoica, prin urmare AI RABDARE, si asta va trece! 

Aminteste-ti ca siguranta trebuie sa fie pe primul loc, nu ceda plansului. Daca plange foarte tare, mai bine opreste masina si tine-l in brate cateva minute pana se linisteste, apoi asigura-l in scoica si reluati drumul. E complicat sa faci foarte multe opriri insa accidentele se intampla… accidental, iar a tine copilul in brate in timp ce masina este in miscare este foarte periculos.

Gandeste-te ca iti doresti ca toti sa ajungeti la destinatie in SIGURANTA!

Autor: Nola Kids

Echipa Nola Kids este formata din consilieri cu experienta de peste 5 ani in domeniul sigurantei in masina, oferind consultanta pentru alegerea scaunului potrivit, dar si toate informatiile necesare pentru instalarea si folosirea corecta a scoicilor si scaunelor auto.