Specialistii Academiei Sigurantei Auto au obtinut Certificarea IOSH
Specialistii de la Academia Sigurantei Auto au obtinut recent certificare IOSH (The Institution of Occupational Safety and Health).

Este vorba despre specialistii din cadrul Centrului Acreditat Petit Bebe din Cluj-Napoca.

Specialistii au obtinut acreditarea finalizand cursul de Child Set Safety Awareness, curs validat de IOSH.

IOSH este cea mai importanta organizatie care reuneste cei mai multi profesionisti din domeniul sigurantei si sanatatii.


Timp de cateva zile, specialistii au parcurs 5 module, acumuland informatii referitoare la:

1. Legislatia rutiera privind toate reglementarile de circulatie la nivel european

Acestia au aprofundat notiuni despre i-Size, certificarile de pe piata ECE R44/04 si R129, cum se citeste eticheta unui produs, scaune auto speciale.

2. Anatomia micutului pasager

Specialistii au descoperit detalii despre corpul copilasului, modul in care acesta se dezvolta si cat de fragil este.

3. Cunoasterea aprofundata a autovehicului

Specialistii au analizat informatiile tehnice ale masinii si parametrii in care se desfasoara testarile.

4. Impartirea pe grupe (in functie de greutate, cm, varsta), rear-facing si forward-facing, rear-facing prelungit

Clasificarea scaunelor auto pe grupe, greutate, cm, varsta, modul de utilizare a scaunului.

5. Cunoasterea nevoilor si necesitatilor clientilor (greseli de instalare, consiliere corecta, customer service)


Specialistii au aflat cat de important este sa cunosti clientul, ce necesitati are, cum sa ii prezinte cea mai buna optiune de scaun, in functie de ce buget are.

Prin intermediul acestei acreditari, aveti garantia ca informatiile primite in cadrul Centrului Acreditat Petit Bebe din Cluj-Napoca sunt furnizate de un specialist in siguranta auto a micutilor.


“Cursul a fost foarte benefic pentru activitatea mea profesionala, mi-a confirmat inca o data necesitatea scaunului auto pentru siguranta celor mici. Informatiile pe care le-am dobandit in urma cursului ma vor ajuta in consilierea corecta a parintilor.
Am descoperit varietatea de scaune auto de pe piata, functionalitatile lor, standardele si testele la care acestea sunt supuse.
Mai mult, cunoasterea nevoilor parintilor este cheia principala in vanzarea scaunelor auto.” (Ioana Gudea, specialist certificat IOSH in siguranta auto copii).

 



Academia Sigurantei Auto crede ca poate avea o contributie valoroasa la siguranta auto a micutilor si ca va fundamenta noi piloni in domeniul sigurantei auto, prin proiectele desfasurate si prin toate actiunile intreprinse.

Misiunea Academiei Sigurantei Auto este de a informa, preveni, a oferi suport, grija si iubire famiilor si implicit copiilor. Legatura dintre mami, tati si bebe este una indestructibila, fondata pe toata dragostea din lume. Dragostea aceasta se reflecta si in modul in care cel mic si parintii ajung in siguranta la destinatie. Pentru ca, nu doar destinatia este importanta, ci si calatoria. Iar calatoria trebuie sa se desfasoare in cele mai bune conditii. Subiectul sigurantei auto a copiilor a devenit o preocupare reala pentru organisme internationale si nationale, fiecare din acestea punandu-si la dispozitie toata priceperea in vederea realizarii de schimbari benefice in privinta transportului cu masina a celor mici.