NOU! Child Car Safety App - aplicatie mobila destinata imbunatatirii sigurantei copiilor in masini

Cand vine vorba de siguranta in trafic, suntem prezenti si incurajam toate initiativele ce au ca scop educarea si constientizarea in ceea ce priveste siguranta la bord. In ceea ce priveste clasamentul Romaniei la rata mortalitatii din accidentele rutiere, ne situam pe primul loc. Dintr-o statistica la fel de demoralizanta realizata de Public Health - Babes-Bolyai University, postata pe pagina de Facebook Copil iubit la bord reiese ca ”aproximativ jumatate dintre copiii cu varste intre 0 si 6 ani nu erau asigurati corespunzator in masini in momentul producerii unui accident rutier”. Deducem de aici o lipsa considerabila, la nivel natoional, de informare in ceea ce priveste siguranta copiilor in masina. Din acest motiv sustinem astfel de evenimente si ne dorim ca informatiile sa poata ajunge la un numar de parinti cat mai mare.


In acest sens, asociatia ”Copil iubit la bord”, a dezvoltat aplicatia Child Car Safety, initiativa ce are ca scop consolidarea eforturilor de constientizare cu privire la scaunele auto pentru copii. In premiera in Europa, aplicatia este conceputa si lansata la Cluj cu scopul de a indruma parintii in ceea ce priveste responsabilitatea fata de cei mici in masina.

Inovatia acestei aplicatii este redata de functia de verificare a scaunelor auto prin scanarea etichetei de pe acestea si partajarea contului intre membrii familiei. Fiind intuitiva si usor de folosit, aplicatia mai ofera, in cazul in care scaunul nu este cumparat deja, recomandari personalizate in functie de inaltimea, greutatea si varsta copilului pentru a avea in vedere toate criteriile inainte de a alege scaunul potrivit.


Aplicatia vine in ajutorul parintilor si cu diferite sfaturi si la rubrica de ”Tips & Tricks”, toate cu scopul principal de a informa intr-un mod corect parintii in legatura cu siguranta copiilor la bord pentru a reduce astfel si numarul cazurilor de traumatisme si decese in randul copiilor neasigurati in autovehicule sau asigurati in mod incorect.

Cu ajutorul implicarii active a asociatiei Copil Iubit la Bord, a Fundatiei Crucea Alba, a Departamentului de Sanatate Publica UBB Cluj & Linnify, Primaria Cluj-Napoca si Inspectoratul de Politie Judetean Cluj si finantata de Fundatia Botnar, sub Botnar Child Road Safety Challenge, aplicatia Child Car Safety - prima aplicatie destinata imbunatatirii sigurantei copiilor in masina este lansata pe piata fiind disponibila gratuit in Google Play si Apple Store.