Cum te pregatesti pentru vacanta petrecuta cu micutul tau?

Prima vacanta impreuna cu bebe e o experienta magica, dar solicitanta. De la planificare, pana la plecatul la drum, toate sunt preocupari care necesita implicarea parintilor. Siguranta tuturor pasagerilor e unul cei mai importanti factori, implicit modalitatea de transport.


Autorulota poate fi o optiune extrem de buna pentru prima iesire a lui bebe in lumea mare. Un spatiu inchis si calduros, din care poate totusi sa patrunda in cele mai frumoase locuri, impreuna cu mami si tati. Exista numeroase avantaje ale plecarii in vacanta cu autorulota.

Inainte de a porni la drum, asigurati-va ca puneti siguranta inainte de toate! Majoritatea autorulotelor au banchete cu centuri, unde este indicat sa fie montat scaunul auto al copilului, pozitionat cu spatele la sensul de mers.

De ce este indicat sa fie pozitionat scaunul astfel?

Pentru ca pozitia rear-facing ofera mai multa siguranta in cazul unui impact. Pe banchetele autorulotei, scaunul se poate fixa cu ajutorul centurii. Exista si inaltatoare pentru copii, iar unele rulote sunt prevazute chiar si cu sistem ISOFix.

Este recomandat inainte de a pleca la drum daca rulota este dotata sau nu cu ISOfix, iar daca nu va descurcati cu montarea scaunului auto pentru copii, apelati la specialistii din centrele acreditate.

Partenerii nostri de la NAVELS au efectuat de curand instalarea unui scaun auto Joie intr-o autorulota. Micutul si parintii sai vor fi #impreunainsiguranta indiferent de destinatia aleasa.

 In pregatirea bagajului, includeti lucruri strict necesare, haine potrivite pentru orice tip de vreme, gustari si jucarii pentru copilasi.
Aminteste-ti ca autorulota se poate transforma intr-un loc in care toata familia se poate apropia. Aventura, libertatea si aerul curat sunt aspecte care vor face vacanta mai reusita si mai frumoasa.